Op het stadsstrand aan de IJssel tegenover het stadsfront van Kampen mag er een strandpaviljoen komen. Omwonenden hekelen de manier waarop de gemeente Kampen dit besluit heeft genomen en dienen een handhavingsverzoek in.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het stadsstrand aan de IJssel tegenover het stadsfront van Kampen mag er een strandpaviljoen komen. Omwonenden hekelen de manier waarop de gemeente Kampen dit besluit heeft genomen en dienen een handhavingsverzoek in. © Foto Freddy Schinkel

Omwonenden vechten plaatsing van horecacontainer op Kamper stadsstrand aan: ‘Gekke gedoogbrief’

Nog voordat de eerste strandstoelen bij Paviljoen Hanzezicht op het Kamper stadsstrand staan, hebben omwonenden via een advocaat een handhavingsverzoek bij de gemeente Kampen ingediend tegen de plannen. Daarmee vragen ze de gemeente op te treden tegen de plannen voor een strandtent, waarvoor het college vorige maand een tijdelijke vergunning verleende.

 1. Plannen voor horecapaviljoen op Kamper stadsstrand
  PREMIUM

  Plannen voor horecapa­vil­joen op Kamper stads­strand

  Met ingang van het komend seizoen krijgt Kampen misschien wel een heus horecapaviljoen op het stadsstrand, pal tegenover de stad. Het paviljoen ‘Hanzezicht’ moet een einde maken aan de verkeerschaos en het afvalprobleem waarmee het stadsstrand te kampen heeft, vooral na warme zomerdagen. Twee lokale ondernemers zien misschien wel brood, maar in ieder geval verbetering in de bestaande situatie. Sommige buren zijn echter wat kritisch op de plannen.
 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
  Play

  Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee