Ben van Stenis en Simon Haverkamp (r) volgen een opleiding tot predikant aan de Theologische Universiteit in Kampen. Vanaf de zomer in 2019 zijn de studenten, samen met inmiddels ex- huisgenoot Martin Kamp, een jaar lang gevolgd voor de documentaire ‘De jongens van de Broederweg’ van de EO.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben van Stenis en Simon Haverkamp (r) volgen een opleiding tot predikant aan de Theologische Universiteit in Kampen. Vanaf de zomer in 2019 zijn de studenten, samen met inmiddels ex- huisgenoot Martin Kamp, een jaar lang gevolgd voor de documentaire ‘De jongens van de Broederweg’ van de EO. © Foto Freddy Schinkel

Ook in deze studentenkamer in Kampen staan bierkratten, maar deze jongens willen dominee worden: ‘Jezus dronk ook gewoon’

Meerdere deurbellen, bierkratjes die fungeren als bijzettafels en oude leren banken. De ‘studentenkast’ aan de Broederweg in Kampen wijkt op het oog niet af van een willekeurig studentenhuis in Nederland. Maar in dit huis, op een steenworp afstand van de ‘domineesfabriek', wonen enkel studenten van de Theologische Universiteit. Bewoners Ben, Simon en (inmiddels ex-) huisgenoot Martin, geven in de EO- docu ‘De jongens van de Broederweg’ een inkijkje in hun studentenleven, hun keuze voor een opleiding tot predikant en hun zoektocht naar antwoorden.

 1. Taboe op criminele asielzoeker weg na openheid Kampen: hoe gaan we nu om met de raddraaiers?
  PREMIUM

  Taboe op criminele asielzoe­ker weg na openheid Kampen: hoe gaan we nu om met de raddraai­ers?

  Een klein groepje asielzoekers is verantwoordelijk voor een groot aantal winkeldiefstallen in Kampen. Met die glasheldere boodschap doorbraken gemeente en politie in de Hanzestad ruim twee jaar geleden een taboe. Sindsdien is veel verbeterd in de aanpak van raddraaiers in het azc. Toch staat het onderwerp ook dit jaar op de agenda in de aanloop naar de verkiezingen. ,,De beeldvorming strookt niet altijd met de positieve cijfers.”
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren