Met de kogge en een vervroegde editie van Sail hoopt Kampen sterke troeven te hebben voor het Hanzejaar 2023.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de kogge en een vervroegde editie van Sail hoopt Kampen sterke troeven te hebben voor het Hanzejaar 2023. © Foto Freddy Schinkel

Ook Kampen tekent voor Hanzejaar 2023, een lokkertje voor toeristen

KaartNegen Hanzesteden langs de IJssel en de vroegere Zuiderzee willen het jaar 2023 uitroepen tot Hanzejaar. Met extra investeringen in toeristische voorzieningen, evenementen en marketing hopen de steden 1,5 miljoen extra bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken, goed voor 90 miljoen euro aan bestedingen. Deze week hebben de laatste steden met het ondertekenen van een ‘letter of intent’ hun deelname bezegeld.

1 reactie

 • Geert Wind

  4 weken geleden
  Kijk positief nieuws ik hou ervan
 1. Kampen tikt met tegenzin 1 miljoen euro extra af voor IJsselkogge om kapers op de kust te weren
  PREMIUM

  Kampen tikt met tegenzin 1 miljoen euro extra af voor IJsselkog­ge om kapers op de kust te weren

  Dat de terugkeer van de IJsselkogge naar Kampen in het slechtste geval 1 miljoen euro meer gaat kosten dan was geraamd ligt de Kamper gemeenteraad zwaar op de maag. Toch lijkt een meerderheid bereid te zijn het extra geld op tafel te leggen, zodat voorkomen kan worden dat ‘kapers op de kust’ – Lelystad, Harderwijk of Deventer – er met het iconische scheepswrak vandoor gaan.
 2. Kamper raad trekt portemonnee en verzekert daarmee een terugkeer van de IJsselkogge naar Kampen
  PREMIUM

  Kamper raad trekt portemon­nee en verzekert daarmee een terugkeer van de IJsselkog­ge naar Kampen

  Het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad besloot vanavond akkoord te gaan met een extra bijdrage van 1 miljoen euro bovenop de al toegezegde 500.000 euro. Met dat geld kan de kogge op de meest kale manier tentoongesteld worden in een zogenaamde ‘terugvaloptie’. Daarmee maken andere kapers op de kust, steden als Lelystad, Harderwijk of Deventer geen kans meer op de IJsselkogge.