Kunstenaar Kenne Grégoire gaat nadat hij voor Kampen al een staatsieportet van koning Willem-Alexander maakte, ook burgemeester Bort Koelewijn vereeuwigen in verf.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Kenne Grégoire gaat nadat hij voor Kampen al een staatsieportet van koning Willem-Alexander maakte, ook burgemeester Bort Koelewijn vereeuwigen in verf. © Eveline Van Elk

Ook Koelewijn krijgt plek in eregalerij van Kamper burgemeesters

Vertrekkend burgemeester Bort Koelewijn krijgt een eigen plekje in de eregalerij van Kamper burgervaders. De realistische portretschilder Kenne Grégoire gaat zijn beeltenis op het doek smeren. Voor Kampen is Grégoire geen onbekende meer: hij is ook de maker van het staatsieportret van koning Willem-Alexander, dat sinds 2016 deel uitmaakt van de Oranjegalerij in het Stedelijk Museum.

 1. Kampen houdt zorgcowboys buiten de deur: voortaan minder keus voor inwoners met Wmo-ondersteuning
  PREMIUM

  Kampen houdt zorgcow­boys buiten de deur: voortaan minder keus voor inwoners met W­mo-ondersteu­ning

  Het aantal zorgaanbieders dat huishoudelijke hulp, individuele begeleiding of dagbesteding mag aanbieden in Kampen zal drastisch worden beperkt. Dat staat in de nieuwe inkoopstrategie voor Wmo-voorzieningen die deze week ter goedkeuring is voorgelegd aan de gemeenteraad. De nieuwe aanpak moet zorgcowboys buiten de deur houden, de kwaliteit verhogen en de kosten verlagen, zegt ‘zorgwethouder’ Jan Peter van der Sluis.
 1. Rouwstoet in Gaza na luchtaanvallen van Israel
  Play

  Rouwstoet in Gaza na luchtaan­val­len van Israel

 2. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'