Op zoek naar de verborgen pareltjes van de Kamper binnenstad

videoHet zijn de verborgen pareltjes van de Kamper binnenstad, de vaak eeuwenoude hofjes en binnentuinen. Nieuwsgierig? Emmely van Ommen houdt wandelingen langs deze mooie plekjes. Een voorproefje.   

Wie dit jaar nog een kijkje wil nemen, moet er snel bij zijn. Ecotours Kampen, het kersverse bedrijfje van Van Ommen, gaat elke zaterdag in september nog op pad in de binnenstad. Daarna weer vanaf mei. ,,Alles staat nu nog in bloei, straks niet meer’’, legt ze uit. ,,Ik wil graag de groene plekjes laten zien. Ik verbind de natuur met de historie tijdens deze wandelingen’’. De Stentor nam alvast een kijkje met haar in drie bijzondere binnentuinen.       

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?