Op woensdagochtend 12 september zijn meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Koeweide in Kampen. Fleur (6) bleek te zijn overreden door een grasmaaier.
Volledig scherm
PREMIUM
Op woensdagochtend 12 september zijn meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Koeweide in Kampen. Fleur (6) bleek te zijn overreden door een grasmaaier. © GinoPress B.V.

Opnieuw onderzoek naar grasmaaierongeluk in Kampen waarbij Fleur (6) overleed

Een externe arbodeskundige gaat opnieuw onderzoek doen naar het dodelijke grasmaaierongeluk naast basisschool Villa Nova in Kampen. De 6-jarige Fleur van Amerongen kwam in september 2018 onder een zitmaaier terecht, waarna ze overleed. Justitie verdenkt chauffeur Daniël V. (21) uit Kampen van dood door schuld. 

 1. Annick verloor dochter door grasmaaier-ongeluk: ‘Dat Fleur dood is, dat kán niet, dat denk ik eigenlijk nog steeds’
  PREMIUM

  Annick verloor dochter door grasmaaier-ongeluk: ‘Dat Fleur dood is, dat kán niet, dat denk ik eigenlijk nog steeds’

  Vanaf Tweede Kerstdag tot en met Oudjaarsdag presenteren we elke dag verhalen die het hart van onze lezers raakten in 2019. Vandaag het verhaal van Annick van Werven. Zij verloor haar dochter Fleur (6). Annick van Werven (37) verloor vorig jaar (2018) haar dochter Fleur (6). Tijdens een speelkwartier op een Kamper basisschool kwam ze onder de grasmaaier van een gemeentemedewerker terecht. Vijf dagen leefde Fleur van Amerongen nog na het ongeluk. ,,Het gebeurde onder toezicht op school. En ze werd door iemand aangereden... Maar de schuldvraag of de wat-als-vraag... Nee, die heb ik nog niet.’’
 2. Stroomafsluiting dreigt bij Buitenhaven Kampen na conflict over betalingen: ‘Er zit wat spanning op’
  PREMIUM

  Stroomaf­slui­ting dreigt bij Buitenha­ven Kampen na conflict over betalingen: ‘Er zit wat spanning op’

  De kans is groot dat passanten in de Oude Buitenhaven in Kampen vanaf 1 augustus zonder stroom komen te zitten. Rond die datum sluit de naastgelegen watersportvereniging De Buitenhaven namelijk de elektriciteit in de Oude Buitenhaven af, omdat er een betalingsachterstand zou zijn ontstaan. De Stichting Oude Buitenhaven ontkent: er zou sprake zijn van verkeerde facturen.