Opperrabijn Binyomin Jacobs ontsteekt de chanoekia in Kampen. Dat deed hij deze keer bij het stadhuis op het Berghuisplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Opperrabijn Binyomin Jacobs ontsteekt de chanoekia in Kampen. Dat deed hij deze keer bij het stadhuis op het Berghuisplein. © Foto Freddy Schinkel

Opperrabbijn voor derde jaar op rij naar Kampen voor Chanoekaviering: ‘klein vlammetje is in staat gigantische duisternis te verdrijven’

Rabbijn Binyomin Jacobs, opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat, is vanavond voor het derde jaar op rij aanwezig bij de Chanoekaviering in Kampen. Dit keer is de viering niet zoals gewoonlijk buiten bij de voormalige synagoge, maar voor het stadhuis op het Berghuisplein. 

  1. Marriël van der Most, topvrouw uit Heerde: ‘Ik vind het een feest om met mijn vader samen te werken’
    PREMIUM

    Marriël van der Most, topvrouw uit Heerde: ‘Ik vind het een feest om met mijn vader samen te werken’

    Als klein meisje probeerde Marriël van der Most (40) al veldmuisjes van de dood te redden. Met eenzelfde gedrevenheid geeft ze nu leiding aan het bedrijf dat haar overgrootvader 117 jaar geleden in Heerde oprichtte: Koninklijke Van der Most. Vastbesloten om de grootste enveloppenfabrikant van de Benelux klaar te stomen voor een nieuwe generatie. Dat gaat niet zonder slag of stoot maar zonder wrijving geen glans. Een gesprek over geluk, ambities en familie.