Volledig scherm
PREMIUM
Station Kampen-Zuid is in de zomer twee weken lang eindpunt voor treinen uit randstad. Gemeente Kampen verwacht parkeeroverlast en stelt daarom verbod en blauwe zone in rondom Albert Heijn. © Freddy Schinkel

Parkeerverbod en blauwe zone moeten nieuwe overlast bij station Kampen Zuid voorkomen

Er komt vanaf 6 juli een grote blauwe zone bij station Kampen Zuid. De gemeente Kampen wil hiermee een nieuwe parkeeroverlast voorkomen. Kampen wil voorkomen dat twee weken lang treinreizigers de parkeerplaats van een supermarkt bezet houden.

,,We verwachten drukte", zegt wethouder Albert Holtland. Door werkzaamheden is van 6 tot en met 22 juli station Zwolle buiten gebruik. Treinen vanuit het westen stoppen daardoor op Kampen Zuid en vertrekken er ook weer richting de Randstad. Om reizigers tussen Zwolle en Kampen te vervoeren worden pendelbussen ingezet.

 1. Einde van Grafhorster ‘Softies’ is nabij

  Einde van Grafhor­ster ‘Softies’ is nabij

  Een jaar of drie geleden begon Celine Barnevelds familie aan het ijsjesavontuur, dankzij de aankoop van een softijsmachine door haar vader. ,,Die had er eentje gezien op zo’n verkooppagina op Facebook. Dat leek hem wel aardig en ons ook wel. Er is nou eenmaal niet veel te doen in Grafhorst.’’ En zo ontstond Softies, vanuit de schuur, met naast de schuurdeur de ‘ijsbel’ waarmee potentiële klanten zich konden melden. Dat ging ook wel eens mis, weet Celine. ,,Zaten we ’s avonds lekker op de bank televisie te kijken, dachten we de ijsbel te horen. Kom je hier, is er niemand. Was het toch op TV, een of ander geluid.’’
 2. Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrijking’, over de rug van het milieu
  PREMIUM

  Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrij­king’, over de rug van het milieu

  ‘De Veluwse Vetkoning’ Cees B. werd vorig jaar door zakenblad Quote nog neergezet als een van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland (met een geschat vermogen van 130 miljoen euro). Maar justitie stelt dat de ondernemer (51) uit Harderwijk een flink deel van dat vermogen bij elkaar heeft geharkt ten koste van het milieu. En zijn Kamper vet- en biodieselimperium? Dat staat op omvallen.