Volledig scherm
PREMIUM
Soul&Bliss XL, met Linda Westera. © The Smoking Camara/Clarck Willinski

Podium van theater als dansvloer voor publiek in Kampen

Dansen op het podium van de Stadsgehoorzaal? Dat kan zaterdag 9 november, met de XL-formatie van Soul&Bliss. De Kamper band trakteert het publiek op een eigen versie van de Amerikaanse Soultrain Show.

Linda Westera is als zangeres het boegbeeld van Soul&Bliss. In aanloop naar het optreden van zaterdag repeteert de band deze week bij haar thuis. ,,Ik moet even naar boven lopen’’, zegt ze, als de Stentor belt. ,,Veel te veel kabaal. Hoor je dat niet?’’ Met twaalf mensen staat Soul&Bliss zaterdag in de Stadsgehoorzaal. Voor die gelegenheid aangevuld met drie achtergrondzangeressen, twee blazers, een percussionist en een extra toetsenist. ,,Met de hele band repeteren we hooguit twee keer, het is gewoon niet te organiseren vaker bij elkaar te laten komen. We doen ook nog nieuw repertoire, dus het is aardig doorpakken. Komt goed, we gaan er echt een feestje van maken.’’

 1. Kampen in actie tegen ondermijning: ‘Alert zijn op ratten’
  PREMIUM

  Kampen in actie tegen ondermij­ning: ‘Alert zijn op ratten’

  Met nieuwe meldpunten voor duistere zaken, bewustwordingscampagnes en het opbouwen van een databank met informatie over mogelijk crimineel gedrag gaat de gemeente Kampen meer werk maken van de strijd tegen ‘ondermijning’. Ook Bibob-onderzoeken, waarmee de integriteit van ondernemers wordt getoetst, zullen vaker worden ingezet. Dat staat allemaal in het Plan van Aanpak Ondermijning dat het college heeft vastgesteld.
 2. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
  PREMIUM

  Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

  De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.