Poepende vissers langs IJssel; in Wilsum zijn ze er helemaal klaar mee

video‘Ronduit vies', en ‘het open riool is niet voor niks afgeschaft’. Andere woorden heeft Wilsummer Henry Ruinemans niet voor de menselijke hopen poep die hij tijdens het uitlaten van zijn hond tegenkomt langs de IJssel bij Wilsum. De visplaats en het passantenhaventje zijn in trek bij nachtvissers die vanuit Duitsland hier naar toe rijden. Bij gebrek aan een toiletvoorziening doen ze hun behoeften in de natuur.

,,Dat ze hier vissen is geen enkel probleem, het is een prachtige plek. Maar overal langs het het wandelpad en langs het water doen ze hun behoeften’’, vertelt Ruinemans. Hij spreekt de vissers vaak aan met de vraag of ze hun troep mee willen nemen. ,,Maar het zijn elke keer weer andere vissers, die ontkennen er iets mee te maken  hebben. De volgende ochtend kom ik hier weer langs en ligt het weer vol.’’ Hij laat een paar ‘hotspots’ zien, waar het vol ligt met zowel plukjes toiletpapier als bijbehorende drollen. ,,Het is ronduit vies, het openbaar riool is niet voor niks afgeschaft in Nederland.’’

 1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
  PREMIUM

  GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

  De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.
 2. Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij ondernemers
  PREMIUM

  Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij onderne­mers

  Een autoluwe toekomst voor de Flevoweg, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Kampen, valt slecht bij lokale ondernemers. Die vrezen dat klanten zullen wegblijven en de bevoorrading zal worden bemoeilijkt. Bovendien begrijpen ze er niets van dat de gemeente Kampen zo’n ingrijpend plan nog niet met belanghebbenden heeft besproken. „Dit is een moderne manier van burgers pesten”, vindt voorzitter Fré Helleman van de Ondernemersvereniging Kampen.