Volledig scherm
Links de nieuwe auto van de politie, rechts de auto zonder aanpassingen. © Johan Ekkel

Politie IJsselland neemt nieuwe auto’s in gebruik: ‘Wel even wennen’

De nieuwe auto‘s van de politie hebben minder strepen op de zijkant en aan de binnenkant meer ruimte om het dienstwapen op te bergen. Politie IJsselland Noord kreeg deze week de eerste twee nieuwe surveillancewagens. ,,De nieuwe striping is wel even wennen”, vertelt teamchef Johan Ekkel.

De politie vervangt alle Volkswagens voor de snelle Mercedes B-Klasse. Agenten maakten zich zorgen nadat de eerste wagens geleverd waren en daarom besloot de politie de wagens aan te passen. Agenten klaagden over het gebrek aan ruimte voorin en een slechte vering. Bij hogere snelheden kon de auto soms contact maken met de weg. De politie IJsselland Noord krijgt de komende weken tientallen nieuwe aangepaste wagens met een kleiner middenconsole, aangepaste vering en betere verlichting op het dak.

Ook hebben de nieuwe auto’s in het wagenpark een ander uiterlijk met minder strepen op de zijkant van de auto. De oude striping dateert uit 1993. ,,De meningen van de agenten zijn verdeeld over hoe het is geworden, maar we zijn zo beter zichtbaar in de nacht”, zegt teamchef Ekkel. ,,De nieuwe auto’s kwamen eerst vaker op de grond. Het is belangrijk dat dit en het zitcomfort verbeterd is.”