Volledig scherm
De politie in Kampen reageert direct op elke melding van overlast door vroegtijdig afsteken van vuurwerk. © ANP

Politie Kampen reageert direct op overlast vuurwerk

Wie de komende weken vuurwerk afsteekt in de gemeente Kampen moet er rekening mee houden de politie daartegen direct zal optreden. Tenminste, als er klachten over komen. Volgens burgemeester Bort Koelewijn is met de politie afgesproken dat in principe op elke melding wordt gereageerd.

Alleen als de agenten iets belangrijkers te doen hebben, zullen ze een melding laten schieten, aldus Koelewijn in een reactie op vragen van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad.

Heel makkelijk om de daders te pakken te krijgen is het overigens niet, voegde Koelewijn er aan toe. „Het blijft vaak bij een enkele knal en dan zijn ze weer verdwenen.”

De afspraken met de politie gelden sinds 1 oktober. Sinds die datum is er achttien keer bij de politie geklaagd over het afsteken van vuurwerk. In slechts vier gevallen kon een verdachte worden aangehouden. Vanwege hun jonge leeftijd zijn ze op één na doorgestuurd naar het HALT-bureau voor een alternatieve straf. Tegen de resterende dader is proces-verbaal opgemaakt. In totaal zijn 82 stuks vuurwerk in beslag genomen.