Zijn pop-upstores de oplossing voor de leegstand in Kampen? Na de kapper komt er nu ook een pop-upgalerie en een pop-upboekenwinkel. Gwen Mustamu en Arne Heldoorn richten het pand aan de Geerstraat 12 in met kunst.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn pop-upstores de oplossing voor de leegstand in Kampen? Na de kapper komt er nu ook een pop-upgalerie en een pop-upboekenwinkel. Gwen Mustamu en Arne Heldoorn richten het pand aan de Geerstraat 12 in met kunst. © Freddy Schinkel

Pop-upgalerie in de Geerstraat als oplossing voor de leegstand in de Kamper binnenstad?

,,Het werd er weer eens tijd voor’', lacht autodidact kunstenaar Arne Heldoorn om de tijdspanne vanaf z’n vorige, tijdelijke pop-upgalerie. Dat was zo’n vijf jaar geleden, toen hij met diverse andere kunstenaars tijdelijk een pand vulde aan de Oudestraat. Deze keer duikt de pop-upgalerie op in de Geerstraat. 

  1. ‘Handvol’ bedrijven heeft wel trek in Kamper zwembad
    PREMIUM

    ‘Handvol’ bedrijven heeft wel trek in Kamper zwembad

    ‘Een handvol’ bedrijven heeft interesse in het exploiteren van zwembad De Steur in Kampen, in ieder geval tijdelijk. Zij hebben zich volgens wethouder Geert Meijering spontaan gemeld nadat Sportfondsen Nederland het contract vroegtijdig opzegde vanwege de grote verliezen die het bedrijf in Kampen leed. Hoewel de echte onderhandelingen nog moeten beginnen staat volgens het college al wel vast dat er flink meer geld naar het zwembad moet.