De bouw van het logeerhuis naast de Klim-op in Kampen is begonnen. Zodra het klaar is, worden de witte portocabins (naast het gebouw) weggehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van het logeerhuis naast de Klim-op in Kampen is begonnen. Zodra het klaar is, worden de witte portocabins (naast het gebouw) weggehaald. © Foto Freddy Schinkel

Portocabins gaan weg, Kampen krijgt een écht logeerhuis voor verstandelijk beperkte kinderen: ‘Behoefte is groot’

Nog een jaartje en Kampen heeft een écht logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Nu slapen ze nog in portocabins naast de Klim-op, het orthopedagogisch dagcentrum van zorgorganisatie Philadelphia. ,,We hebben het bestaansrecht aangetoond, de behoefte is groot.”

  1. Jongste kinderen weggehaald uit gezin waar vier kinderen de dood vonden bij brand in Kampen
    PREMIUM

    Jongste kinderen weggehaald uit gezin waar vier kinderen de dood vonden bij brand in Kampen

    Twee kinderen van het gezin in Kampen, dat in 2009 vier jongetjes verloor bij een huisbrand, zijn door de rechter uit huis geplaatst en bij hun oudste zus ondergebracht. De ouders zijn van plan te verhuizen naar een gevaarlijke regio in Nigeria om daar een weeshuis op te zetten en de meisjes van 12 en 16 jaar zouden tegen hun zin mee moeten. Daar heeft de rechter in een besloten zitting een stokje voor gestoken.