Het oude interieur van de raadszaal is versleten en niet meer praktisch.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude interieur van de raadszaal is versleten en niet meer praktisch. © Freddy Schinkel

Raad Kampen vergadert straks op groen kunstleder

Met nieuwe, grijze vloerbedekking, groene kunstlederen bureaustoelen en tafels met een stopcontact en usb-aansluiting moet de raadszaal in het stadhuis van Kampen weer een behoorlijk poosje mee kunnen. Deze week besloot het stadsbestuur het komende kerstreces te gebruiken voor een fikse opknapbeurt.

 1. Fitnesscentrum Van Dijk Kampen krijgt tweede leven als bedrijfsverzamelgebouw
  PREMIUM

  Fitnesscen­trum Van Dijk Kampen krijgt tweede leven als bedrijfs­ver­za­mel­ge­bouw

  Het voormalige fitnesscentrum Van Dijk aan de Dieselstraat krijgt een tweede leven als bedrijfsverzamelgebouw De Kogge. Op initiatief van Falco Lodewijk en Ferdi Leusink wordt het pand nu verbouwd, zodat het met ingang van het nieuwe jaar kan dienen als onderkomen voor tien tot vijftien bedrijven. Ze mikken vooral op zzp’ers en kleine bedrijven die het thuiswerken na anderhalf jaar coronacrisis beu zijn.
 1. Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkogge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?
  PREMIUM

  Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkog­ge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?

  De kogel is door de kerk, het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een voorstel om, bovenop de 500.000 euro die eerder al beloofd was, een miljoen euro uit te trekken voor de terugkeer van het wrak. Dat extra geld is nodig om het 600 jaar oude schip op ‘minimale wijze’ te kunnen exposeren. De komende maanden buigt Kampen zich over de vraag waar en hoe dat kan.
 2. Kampen op zoek naar noodopvang voor vluchtelingen
  PREMIUM

  Kampen op zoek naar noodopvang voor vluchtelin­gen

  Om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te hulp te kunnen schieten, zoekt Kampen op korte termijn zoveel mogelijk plekken voor noodopvang van asielzoekers. Het gaat om plekken waar de – meest Afghaanse – vluchtelingen zes maanden tot een jaar kunnen verblijven. Afgelopen weekeinde is ook koortsachtig gezocht naar crisisopvang voor asielzoekers, maar zonder succes. „Kampen is nu eenmaal geen beddenstad. Er zijn geen grote hotels”, zegt burgemeester Sander de Rouwe, ietwat verontschuldigend.