De gemeenteraad wil de stadswachten in Kampen niet zomaar van de straat halen.  (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad wil de stadswachten in Kampen niet zomaar van de straat halen. (archieffoto) © Freddy Schinkel

Raad verzet zich tegen onverwachte opheffing stadstoezicht Kampen

Het opheffen van de Stichting Stadstoezicht, dat acht stadswachten toezicht laat houden op het reilen en zeilen in de binnenstad, is nog geen gelopen race. Meerdere fracties in de gemeenteraad voelen zich overvallen door het nieuws over de opheffing, woensdag in deze krant, en zijn het niet eens met het besluit. Het college heeft moeten toezeggen dat er geen onomkeerbare stappen worden gezet en dat de kwestie eerst in de raad moet worden besproken.

Burgemeester Bort Koelewijn, die ook bestuursvoorzitter is van de stichting, zei in deze krant dat zijn stichting niet meer aan de eisen van de tijd voldoet. „We hebben meer toezicht nodig met sanctiemogelijkheden”, aldus Koelewijn. „Praktisch alle gemeenten hebben stadstoezicht allang beëindigd.” De stichting heeft de acht medewerkers al laten weten dat hun contract wordt opgezegd. Voor zes van hen denkt Koelewijn ander werk te kunnen vinden binnen de gemeente.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.