Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig zijn automobilisten nog niet verlost van de files op de N50 bij Kampen. © Freddy Schinkel

Rijkswaterstaat: bredere N50 bij Kampen een jaar later

Verbreding van de N50 tussen de afslagen Kampen en Kampen-Zuid wordt waarschijnlijk met maximaal een jaar vertraagd door de stikstofproblematiek. 

Dat schrijft Rijkswaterstaat in een uitnodiging voor een informatieavond die ze heeft verstuurd naar direct omwonenden. Die worden op woensdag 29 januari worden geïnformeerd over de status van het project.

 1. Irritatie over fietsenchaos, hobbelende bestrating, afval en baldadigheid op de Botermarkt in Kampen
  PREMIUM
  Video

  Irritatie over fietsencha­os, hobbelende bestrating, afval en baldadig­heid op de Botermarkt in Kampen

  Een rondje over de Botermarkt levert al gauw inzicht in de gemelde problemen. Als PvdA-commissielid Theo Nieuwenhuizen een verdorde conifeer uit de bloembakken vist, komt onder de wortels van de plant een bierflesje tevoorschijn. Tegelijkertijd is het oppassen om niet omver te worden gereden door fietsers die vanaf de Burgwal de kortste route naar de IJsselkade nemen.
 2. Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

  Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.