Scheuren in ‘blundergarage’ Kampen gedicht met coating, reparatie kost duizenden euro's

VideoTwee stroken waterdichte coating moeten er voor zorgen dat de parkeergarage Buitenhaven in Kampen waterdicht blijft. Deze week wordt er gewerkt aan de ‘blundergarage’ en kunnen en er geen auto’s in en op het parkeerdek worden gezet. De reparatie kost 22.000 tot 27.000 euro, afhankelijk van het aantal dagen dat de werkzaamheden duren.

Met een grote ‘schuurmachine’ worden de scheuren op het bovenste dek van de garage behandeld waarna met een gel de coating op het beton wordt verlijmd. De werkzaamheden concentreren zich boven de twee ondersteuningsbalken, daar waar de grootste scheuren zitten in het beton.

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.