Volledig scherm
Het schip blokkeert de doorvaart op de IJssel. © Stefan Verkerk

Schip blokkeert IJssel tijdelijk voor Eilandbrug bij Kampen

updateEen binnenvaartschip met motorstoring heeft vanmorgen gedurende enige tijd de IJssel geblokkeerd ter hoogte van Kampen. Het schip lag dwars voor de Eilandbrug. 

Hulpdiensten hebben met succes de doorvaart op de IJssel weer mogelijk gemaakt. Met hulp van een andere schipper kon de boot weer vlot getrokken worden. De collega ging langszij liggen en bracht zo het schip weer in beweging.  Niemand van de opvarenden is gewond geraakt, meldt de politie, die ook aan boord kwam bij het onfortuinlijke schip. 

 1. Kampen in actie tegen ondermijning: ‘Alert zijn op ratten’
  PREMIUM

  Kampen in actie tegen ondermij­ning: ‘Alert zijn op ratten’

  Met nieuwe meldpunten voor duistere zaken, bewustwordingscampagnes en het opbouwen van een databank met informatie over mogelijk crimineel gedrag gaat de gemeente Kampen meer werk maken van de strijd tegen ‘ondermijning’. Ook Bibob-onderzoeken, waarmee de integriteit van ondernemers wordt getoetst, zullen vaker worden ingezet. Dat staat allemaal in het Plan van Aanpak Ondermijning dat het college heeft vastgesteld.
 2. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
  PREMIUM

  Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

  De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.