Volledig scherm
De hekken om de gevaarlijkste onderdelen worden nog verwijderd. © Ext- Schlutertainment

Skatebaan in Kampen is gedeeltelijk weer in gebruik

De skatebaan in het Kamper stadspark is deels heropend. Nog wel staan er enkele hekken om de gevaarlijkste onderdelen, die worden verwijderd.

Ongeveer een maand geleden besloot de gemeente de skatebaan plotseling te sluiten omdat er ‘illegale, onveilige bouwwerken’ geplaatst waren. De skaters erkenden dat zij op eigen houtje een zogenaamde ‘quarter pipe’ hebben gebouwd.

Aangepast

De hekken zijn inmiddels deels verwijderd. ,,De baan is weer open, maar er zal nog wel wat moeten worden aangepast’’, aldus wethouder Jan Peter Van der Sluis.

Twee onderdelen worden verwijderd en maken plaats voor nieuwe, maar de skaters laten weten blij te zijn dat hun skatebaan in ieder geval weer deels toegankelijk is. ‘Door goed overleg met de gemeente hebben wij samen een oplossing kunnen vinden!’, schrijft de groep op Facebook.

De skaters beseffen terdege dat er nieuwe onderdelen onderweg zijn. ‘De verwachting is dat deze onderdelen rond de derde week van december geplaatst gaan worden!’, juichen de skaters op Facebook.

Beton

De skatebaan zal straks in zijn geheel worden vernieuwd en wordt dan onderdeel van het nieuw te vormen Kamper stadspark. ,,De nieuwe baan is straks helemaal in beton gegoten, daar hebben we geen losse onderdelen meer’’, weet wethouder Van der Sluis. Maar het kan nog wel even duren voordat die nieuwe baan er is, weten ook de skaters. ‘Anderhalf jaar!’, staat in het Facebookbericht.

Tot die tijd zullen de nieuw aan te schaffen onderdelen dienst doen in het Kamper stadspark, daarna zullen ze worden hergebruikt. ,,In de skateparken in ’s Heerenbroek en IJsselmuiden’’, meldt de wethouder. 

 1. Kampen in actie tegen ondermijning: ‘Alert zijn op ratten’
  PREMIUM

  Kampen in actie tegen ondermij­ning: ‘Alert zijn op ratten’

  Met nieuwe meldpunten voor duistere zaken, bewustwordingscampagnes en het opbouwen van een databank met informatie over mogelijk crimineel gedrag gaat de gemeente Kampen meer werk maken van de strijd tegen ‘ondermijning’. Ook Bibob-onderzoeken, waarmee de integriteit van ondernemers wordt getoetst, zullen vaker worden ingezet. Dat staat allemaal in het Plan van Aanpak Ondermijning dat het college heeft vastgesteld.
 2. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
  PREMIUM

  Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

  De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.