Skater en jurist ontwerpt Kamper skatebaan

videoDe gemeente heeft skater en jurist Max Hartveld in de arm genomen om een goede skatebaan te ontwerpen voor het Kamper stadspark. Al jarenlang vragen de Kamper skateliefhebbers om een betere skategelegenheid. De voorzieningen in het park zijn namelijk sterk verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van het skaten anno 2019. 

De skaters verwachten veel van het nieuwe skatepark. ,,We nemen de jongeren onder ons nu al noodgedwongen regelmatig mee naar betere banen in bijvoorbeeld Zwolle of Apeldoorn’’, aldus Jesse Weers die als woordvoerder van de skaters optreedt. Deze week werden in het scoutinggebouw in het park de laatste details doorgenomen voor de toekomstige opknapbeurt van het stadspark waar de skatebaan deel van uitmaakt. Gebruikers en ‘bewoners’ van het park mochten voor de laatste keer hun zegje doen over de opknapbeurt die mogelijk wordt dankzij het verplaatsen van het zwembad. 

 1. Kampen in actie tegen ondermijning: ‘Alert zijn op ratten’
  PREMIUM

  Kampen in actie tegen ondermij­ning: ‘Alert zijn op ratten’

  Met nieuwe meldpunten voor duistere zaken, bewustwordingscampagnes en het opbouwen van een databank met informatie over mogelijk crimineel gedrag gaat de gemeente Kampen meer werk maken van de strijd tegen ‘ondermijning’. Ook Bibob-onderzoeken, waarmee de integriteit van ondernemers wordt getoetst, zullen vaker worden ingezet. Dat staat allemaal in het Plan van Aanpak Ondermijning dat het college heeft vastgesteld.
 2. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
  PREMIUM

  Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

  De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.