Slachtoffer dodelijk ongeval N50 is 38-jarige man uit Leeuwarden

videoHet slachtoffer dat vanmorgen om het leven kwam bij het ongeval op de N50 bij Kampen-Zuid, is een 38-jarige man uit Leeuwarden. Dat laat de politie vanmiddag weten. 

Het andere slachtoffer, dat gewond naar het ziekenhuis moest, is een 41-jarige man uit Daarlerveen. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeluk is. Dat onderzoekt de politie. Bij het ongeluk waren een personenauto en busje betrokken. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. 

De betrokken bus is van het boor- en zaagbedrijf Stelling Vroomshoop. Dat bevestigt een medewerker.  ,,We zijn heel erg geschrokken, absoluut. Een collega is toen we het hoorden zo snel mogelijk naar het ongeval toegegaan. We zijn blij dat onze collega die in de bus zat er zo goed als geen verwondingen aan heeft overgehouden’’, laat een medewerker weten. De oorzaak is ook bij het bedrijf nog niet bekend. ,,We weten nog niet de gehele toedracht van het ongeluk, speculeren daarover heeft niet zoveel zin.’’

Aanpak van weg

Op de plek van het ongeluk, wordt in 2022 de weg verbreed. Tussen Kampen en Kampen-Zuid zijn er straks vier rijstroken, in plaats van twee.

Volledig scherm
Dodelijk ongeval N50 © Stefan Verkerk
  1. Het was even wennen, maar spijt heeft Irma van der Sloot geen moment als wethouder van Kampen
    PREMIUM

    Het was even wennen, maar spijt heeft Irma van der Sloot geen moment als wethouder van Kampen

    Een jaar zit ze nu op het pluche, als eerste wethouder voor GroenLinks in Kampen. ‘Geen moment spijt’ heeft Irma van der Sloot van die keuze. Maar het was wel wennen, bekent ze. Van een ‘vrij anoniem bestaan’ naar het middelpunt van de belangstelling. ,,In de media, op straat. Negatieve reacties die je krijgt op social media van mensen die je helemaal niet kennen. Daar had ik nooit bij stil gestaan. Dan vraag je je wel eens af: waar ben ik aan begonnen?’’