Stadsboekbinder Kampen blaast uienboek uit 1924 nieuw leven in

videoHet boekje ‘Kamper Grappen’ uit 1924 krijgt een tweede leven. Niet zomaar een kopie, maar een volwaardig gedrukt en gebonden boekwerkje. 

Het duurt nog even, maar stadsboekbinder Hans van Waard is aardig op weg om de circa 350 exemplaren van de ‘Kamper Grappen’ in te binden tot volwaardige boekwerken. ,,Ik dacht eerst aan een stuk of vijftig’', lacht de boekbinder. ,,Maar toen Zalsman ze eenmaal gedrukt had, bleek ik er 350 te hebben.’' 

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?