Tot hun verbazing kwamen steenhouwers Artino Selles (l) en Michiel van Ommen (midden) een fles tegen in de trap. Uitbater Richard Schemmekes (r) van de lunchroom laat een nieuwe boodschap achter.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot hun verbazing kwamen steenhouwers Artino Selles (l) en Michiel van Ommen (midden) een fles tegen in de trap. Uitbater Richard Schemmekes (r) van de lunchroom laat een nieuwe boodschap achter. © Foto Freddy Schinkel

Steenhouwers vinden 101 jaar oude flessenpost in Kamper ‘Trappetje’

Steenhouwers zijn gestuit op een 101 jaar oude flessenpost bij het opknappen van de trap van lunchroom ’t Trappetje aan de Oudestraat. Een bierflesje uit Zutphen bevatte een groet van een Kamper sigarenfabrikant uit november 1919, opgesteld op het briefpapier van de sigarenfabriek La Bolsa, die ooit in het pand was gevestigd.

 1. Kamper schutters zijn vooral blij en houden zich aardig goed aan de regels
  PREMIUM
  Video

  Kamper schutters zijn vooral blij en houden zich aardig goed aan de regels

  Zonder uitzondering zijn ze blij, de melkbusschutters van Kampen, dat ze ondanks corona toch kunnen knallen. Weliswaar zonder partytenten, muziek en andere 'sfeerverhogers’ maar dat mag de pret niet drukken. „We hebben geluk met het weer, dat scheelt. We zijn heel blij dat het kan. Dat de gemeente dit mogelijk heeft gemaakt, daar zijn we trots op”, zo verwoordt Jolina van der Meulen het gevoel van veel schutters.
 2. Eigenaren stoppen met Music Club Kampen, gebouwen verkocht aan EuroParcs
  PREMIUM

  Eigenaren stoppen met Music Club Kampen, gebouwen verkocht aan EuroParcs

  Eigenaren Jos en Jorita Meuleman gaan stoppen met de Music Club Kampen. Het stel heeft dat bekendgemaakt in een afscheidsbrief aan de medewerkers, die vergezeld ging van een rollade voor de feestdagen. Het gebouw blijkt te zijn verkocht aan het Apeldoornse familiebedrijf EuroParcs. Of dit het definitieve einde betekent van het poppodium blijft nog onduidelijk. Meuleman houdt voor vragen de deur gesloten en de nieuwe eigenaar Wouter Vos was nog niet bereikbaar voor een reactie.
 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen