Volledig scherm
PREMIUM
Het werk voor het Reevedorp is vanochtend begonnen. Wethouder Albert Holtland (l) stak de eerste schop de grond in. Naast hem Niels Bossink van BPD en archeologe Juke Dijkstra. © Foto Freddy Schinkel

Stormachtig begin voor bouw Reevedorp bij Kampen

Na een voorgeschiedenis met gerechtelijke procedures tot aan de Raad van State toe, was ook het begin van de bouwactiviteiten in het gebied Reeve bij Kampen maandagochtend stormachtig. Letterlijk dit keer. Terwijl wind en regen het gebied teisterden, stak wethouder Albert Holtland de symbolische eerste schop in de grond.

Nog niet voor de bouw van zeshonderd overwegend luxe woningen in het gebied, maar voor archeologisch onderzoek. In het deel van de Reeve waar straks wordt gebouwd was in de late Middeleeuwen (1270-1500) en in de Nieuwe Tijd die er op volgde al bewoning. Er woonden boeren in boerderijen op terpen in de streek, die af en toe onder water kwam te staan. Volgens archeologe Juke Dijkstra van ADC Archeoprojecten wordt daarom verwacht dat er gebruiksvoorwerpen, potten en pannen worden gevonden.