Rector Roel Kuiper voor de Theologische Universiteit aan de Broederweg in Kampen. De rector verwacht nog dit jaar met een plan te komen voor een verhuizing van de ‘domineesfabriek’ naar Zwolle of Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Rector Roel Kuiper voor de Theologische Universiteit aan de Broederweg in Kampen. De rector verwacht nog dit jaar met een plan te komen voor een verhuizing van de ‘domineesfabriek’ naar Zwolle of Utrecht. © Foto Freddy Schinkel

Synode geeft groen licht: met verhuizing ‘domineesfabriek’ is Kampen studentenstad af

Alle seinen staan op groen voor een vertrek van de Theologische Universiteit (TU) uit Kampen. De verhuisplannen van de universiteit naar Zwolle of Utrecht zijn nu ook door de synode (kerkvergadering van de hoogste kerkleiders, red.) goedgekeurd. Daarmee is het vertrek van de laatste universiteit uit Kampen (bijna) definitief.

 1. Na 200 keer 112 bellen voelt man uit Kampen zich eindelijk serieus genomen: ‘Ben al drie keer vermoord’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Na 200 keer 112 bellen voelt man uit Kampen zich eindelijk serieus genomen: ‘Ben al drie keer vermoord’

  112, 112 en 112. En daarna toetst de verdachte nog zo’n 200 keer het alarmnummer in. Op het proces-verbaal dat de politie opmaakt, zet de Kampenaar een tekening. „Ik ben namelijk ook kunstenaar”, legt de 62-jarige uit. De verdachte loopt bij de GGZ. Zijn antipsychotica wil hij (soms) wel slikken, maar dan moeten de hulpverleners eerst allerlei opdrachten uitvoeren. De zitting is al een eind onderweg als de verdachte zich alsnog meldt.
 1. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend

 2. Weer publiek in Ziggo Dome bij testevenenementen: 'Gemist is klein uitgedrukt'
  Play

  Weer publiek in Ziggo Dome bij testevene­ne­men­ten: 'Gemist is klein uitgedrukt'