Syrische cateraar in Kampen tussen wal en schip

Mag Tareq Alshoffe (28) nou wel of niet z’n cateringbedrijfje ‘Jampino’ runnen vanuit z’n flat aan de Jacob Catsstraat in Kampen? Die vraag blijft nog even onbeantwoord, maar de Syriër heeft er een hard hoofd in. 

Het verhaal van Alshoffe in een notendop; in 2013 ontvluchtte hij zijn vaderland, kwam in 2015 in Nederland terecht en kreeg in 2016 een status en een flat toegewezen aan de Catsstraat. In Syrië studeerde hij bestuursrechten, en die studie wou hij ook weer oppakken in Leeuwarden. Omdat hij daar te weinig punten haalde, besloot hij begin dit jaar zich dan maar toe te leggen op een deeltijdstudie en die te financieren met zijn eigen cateringbedrijfje. ,,Mijn contactpersoon bij de gemeente zei dat het geen probleem was’', aldus Tareq. ,,Maar dat was begin juli, en dat was mondeling.’’

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?