Volledig scherm
Er is een tijdelijke oplossing gevonden voor de lekkende parkeergarage Buitenhaven © Schlutertainment

Tijdelijke oplossing voor lekkende parkeergarage Buitenhaven Kampen

Naden en scheuren in het bovendek van de parkeergarage Buitenhaven worden vooralsnog tijdelijk gedicht met een waterdichte coating, heeft de gemeente Kampen zojuist bekend gemaakt. De maatregel moet het mogelijk maken dat de garage nog voor de winter weer helemaal open kan.

Door vallende stukken vulmateriaal uit de voegen en lekwater dat hardnekkige vlekken op auto’s achterlaat staat de benedenverdieping van de garage al sinds juli leeg. Ook nu nog noemt de gemeente het zoeken naar een definitieve oplossing ‘een lastige opgave waar mee tijd voor nodig is’.

Coating

Er worden over de naden twee stroken coating aangebracht die lekken en verdere scheurvorming moeten tegengaan. Tijdens de wintermaanden wordt bekeken of deze maatregel wellicht ook te gebruiken is als structurele oplossing.

De werkzaamheden beginnen op maandag 18 november en nemen naar verwachting de hele week in beslag. Tijdens deze periode is de garage volledig afgesloten. Op de eerste dag worden metingen verricht, op dag twee beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van de coating.

Tijdelijke plaatsen

Omwonenden worden volgende week verwezen naar tijdelijke parkeerplaatsen aan de Berklaan, Oranjesingel, Ebbingestraat en Bolwerk. Om parkeerdruk te voorkomen worden anderen opgeroepen zoveel mogelijk elders te parkeren.