Tóch weer stadsstrand in Kampen dankzij deal met gemeente: geen 10.000 maar ‘slechts’ 1900 euro belasting

videoHet zag er even beroerd uit voor Beach Kampen, maar sinds deze week ligt er toch weer 250 kuub strandzand op het Van Heutszplein. Voor spel- en recreatiedoeleinden, oftewel; lekker luieren en sporten. Vanaf deze vrijdag tot en met zondag 23 juni blijft het zand liggen, hopelijk onder een stralend zonnetje. ,,We houden al een hele maand het weer in de gaten’', lacht voorzitter John Klasens om die vraag. 

Klasens nam de voorzittershamer over van Bas Diender in een roerige tijd; na de vijfde editie in 2018 viel een peperdure precario-naheffing van de gemeente Kampen op de deurmat van het stichtingsbestuur: of er even 10.000 euro kon worden overgemaakt.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.