Via dit weggetje rijden truckers op doorreis regelmatig het dorp Zalk binnen. Het dorp vroeg en kreeg een vrachtwagenverbod.
Volledig scherm
PREMIUM
Via dit weggetje rijden truckers op doorreis regelmatig het dorp Zalk binnen. Het dorp vroeg en kreeg een vrachtwagenverbod. © Frans Paalman

TomTom blijft maar truckers dwars door Zalk sturen, nu moet een verbodsbord ze weg houden

Truckers rijden blind achter hun TomTom aan en eindigen dan nogal eens in de smalle straatjes van het kerkdorp Zalk, waar ze eigenlijk niks te zoeken hebben. En dat levert volgens de bewoners regelmatig gevaarlijke situaties op. De Zalkers hebben de gemeente gevraagd om de kern van hun dorp tot verboden gebied te verklaren voor truckers op doorreis. Ze krijgen hun zin.

„Het gebeurt niet dagelijks, maar wel een paar keer per week”, zegt voorzitter Ray Haze van Dorpsbelangen Zalk. „Dan slaan ze op de dijk, bij het beeld van de bever, linksaf en eindigen ze op het Kerkplein. En dat is een smalle bocht hoor. Heel gevaarlijk voor de schoolkinderen die er fietsen.”

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.