Nog altijd ligt er geen goedgekeurd bestemmingsplan voor het wijkje Tussenland in IJsselmuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog altijd ligt er geen goedgekeurd bestemmingsplan voor het wijkje Tussenland in IJsselmuiden. © Foto Freddy Schinkel

Tuinder dreigt (opnieuw) met gang naar de rechter als Kampen niet snel met een plan voor wijkje Tussenland in IJsselmuiden komt

Tuinder Bart Otten uit IJsselmuiden is het wachten op de gemeente Kampen meer dan zat. Als de gemeenteraad niet bij de eerstvolgende raadsvergadering een klap geeft op een plan voor woningbouw op zijn land aan de Parallelweg, stapt de tuinder naar de rechter. Dit laat hij via zijn advocaat in een brief aan de gemeente weten. 

 1. IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland
  PREMIUM

  IJsselmui­der tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

  Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.
 2. ‘Sneaky’ besluit over winkels op industrieterrein maakt Kamper ondernemers boos
  PREMIUM

  ‘Sneaky’ besluit over winkels op industrie­ter­rein maakt Kamper onderne­mers boos

  „We zijn d’r heel ongelukkig mee. En het is er ook heel sneaky doorheen gerold. Een uiterst ondoordacht besluit.” Het is meteen duidelijk: voorzitter Fré Helleman van Ondernemersvereniging Kampen (OVK) heeft geen goed woord over voor het besluit van het gemeentebestuur om meer detailhandel toe te staan op het bedrijventerrein Melmerpark. Veel winkeliers in de binnenstad zijn volgens hem zeer ongerust over het effect dat het zal hebben op hun handel.
 1. Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsgebied'
  Play

  Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsge­bied'

 2. Premier Rutte komt met zelfkritiek in toeslagenaffaire
  Play

  Premier Rutte komt met zelfkri­tiek in toeslagen­af­fai­re