Twaalf inwoners van Kampen Koninklijk onderscheiden
LINTJESREGEN 2021Twaalf inwoners van de gemeente Kampen zijn vandaag beloond met een lintje voor hun inzet voor de samenleving. Acht mannen en drie vrouwen zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, Pieter Treep is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje - Nassau.
Het uitdelen van de lintjes ging, ondanks de beperkingen vanwege het coronavirus, niet geruisloos voorbij. De gedecoreerden ontvingen vanochtend een ontbijt van de gemeente, waarna burgemeester Bort Koelewijn de ontvangers van het lintje opbelde.
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Pieter Treep (62) uit Kampen was lange tijd actief binnen de lokale, regionale en landelijke politiek voor het CDA, onder andere als raadslid en wethouder in de gemeente Kampen en bestuurslid bij het Waterschap. Treep zet zich al jaren in voor korfbal en vervult verschillende voorzittersfuncties, onder andere van de Stichting Kamper Struikelstenen.
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Henk van den Belt (67) uit Grafhorst is 38 jaar kerkorganist van de Oud Gereformeerde Gemeente en onderhoudt de tuin van de kerk. Wekelijks vangt zijn gezin een cliënt van Abdullam Gehandicaptenzorg Muiderheim op en 21 jaar lang was hij penningmeester van basisschool ‘Het Visnet’.
Greetje Gnodde (67) uit Kampen is vrijwilliger binnen de Eudokiakerk te Kampen en avondgastvrouw bij verzorgingstehuis de Amandelboom. Sinds 2010 is ze penningmeester van de SCB, een stichting die diaconale projecten van de Hongaars Gereformeerde kerk in Roemenië ondersteunt. Ook werkt ze bij de voedselbank en bij Waypoint.
Herman Harder (65) uit Wilsum is sinds 1994 directeur van het SNS Historisch Centrum en beheerder van het Frans Walkate Archief waar hij de collectie van de Nuts spaarbank en de uitgifte van de Kamper Almanak heeft behouden. Ook is hij betrokken bij de Stichting WegVanKunst, lid van de natuurvereniging IJsseldelta en voorzitter van het Nutsdepartement.
Tjibbe Hennephof (73) uit Kampen was van 1994 tot oktober 2019 voorzitter van de Stichting tot behoud Kamper Botter, die Kamper visserijvaartuigen zoals botters en punters herstelt en in ere houdt als cultureel erfgoed en ‘varende monumenten’ van de stad. Jaarlijks organiseert deze stichting de Oostwalbotterwedstrijd.
Gerrit Kamphof, (82) uit IJsselmuiden is sinds 2005 ambtsdrager in de Hervormde gemeente ‘De Hoeksteen’, geeft rondleidingen in De Stadsboerderij en was bestuurslid van onder andere de stichting Kampereiland, CDA Kampen en de Regioraad Zwolle van Coberco en adviseur voor het zendingsproject Halma Hera in Indonesië.
Kor Koers (61) uit Kampen zette zich 24 jaar in voor Stichting Ons Erf, en speelde een rol bij de totstandkoming. Binnen de Hervormde gemeente Kampereiland was hij actief als diaken en voorzitter van de Kerkenraad, zamelde met ‘Kampereiland helpt’ in voor projecten in Roemenië en was actief voor IJsclub Wintervreugd en Oranjevereniging Kampereiland.
Dik Koster (74) uit Kampen zette zich in voor gymvereniging CGVU, korfbalvereniging Wit-Blauw, en gymvereniging Wilhelmina (tot op heden), waar hij 25 jaar actief was als hoofdtrainer. Daarnaast was Koster beheerder van Sporthal De Reeve, timmerman bij het bouwen van decors en organisator bij de jaarlijkse uitvoeringen en is nu bestuurslid in de Kamper Sportraad.
Aart Mateboer (57) uit Kampen is tenor in het Groot Omroepkoor, zangpedagoog, dirigent en organisator van het jaarlijkse muzikale evenement Scratch Kampen. Ook is hij betrokken bij de Cantatediensten in de Burgwal. In het verleden was Mateboer actief binnen de Nederlands Gereformeerde Kerk te Kampen.
Jurrien Plender (68) uit Kamperveen zette zich in voor de gemeenschap in Kamperveen en Pacureni (Roemenië). Vanaf 1998 is hij lid van verschillende besturen, commissies en de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Kamperveen, actief als bezoekheer bij ‘De Herberg’ in Zwolle, bestuurslid en voorzitter van koor ‘Door Eendracht Verbonden. Ook zat hij in het bestuur van basisschool De Zaaier in Kamperveen.
Diny Schrijver – Boer (63) uit IJsselmuiden was vrijwilliger bij de Maarlenhof. In 2005 begon zij als facilitair medewerker, en schonk later als vrijwilliger koffie. Ook is ze bestuurslid bij Zangvereniging Deborah en Barak van de Hersteld Hervormde gemeente ‘De Wijngaard’ en was actief bij Stichting Bonisa en bezoekdame namens de Nederlandse Patiëntenvereniging.
Grietje van de Wetering - Riezebos (84) uit IJsselmuiden is vrijwilliger bij De Maarlenhof en kerkelijk vrijwilliger. Ook zet ze zich in voor de werkgroep Naastenhulp van de Gereformeerde Gemeente Kampen en vertelt in het hele land oorlogsverhalen aan kinderen. Ze gaf rondleidingen op de Museumboerderij en was ledenwerver voor de Nederlandse Patiëntenvereniging.
Hieronder vind je een overzicht van gedecoreerden in andere gemeenten in Oost-Nederland.
Bekijk hier onze meest bekeken video’s van dit moment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dronten herdenkt oorlog in bijzijn van laatste airgunner Ron Powers (97), in Kampen dragen Kamper en Oekraïense leerling samen gedicht voor
Na twee jaar met aangepaste herdenkingen, mocht er vanavond weer publiek aanwezig zijn op het Meerpaalplein in Dronten. Net als in de jaren vóór corona kwamen vele mensen naar de plechtigheid om de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Het was misschien wel de laatste keer dat er een Britse airgunner bij was. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Carbidschieten bij gemeentehuis Kampen? Grote kans dat dit tijdens oud en nieuw mag
Er kan bij de komende jaarwisseling waarschijnlijk ook met carbid worden geschoten op het plein voor het gemeentehuis in Kampen. Het Burgemeester Berghuisplein is toegevoegd aan de lijst met schietlocaties voor het traditionele melkbusschieten op oudejaarsdag- en nacht. -
PREMIUMmet video & poll
Gemeente Kampen: ‘Erf afgebrande boerderij was verboden terrein’
De monumentale boerderij aan de Kamperstraatweg die zaterdag in vlammen opging was omgeven met hekwerken en daardoor ontoegankelijk voor onbevoegden. Jeugd had er niets te zoeken. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.
-
PREMIUMMet video
Na het zoveelste tragische ongeluk mogelijk snel maatregelen op dodenweg N50 bij Kampen
Er worden mogelijk op korte termijn maatregelen genomen om de beruchte N50 bij Kampen veiliger te maken. Dat blijkt uit antwoorden van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat op Kamervragen naar aanleiding van het zoveelste dodelijke ongeluk. ,,Het leeft echt wel in Den Haag, maar dat zeggen ze al heel lang. Er gebeurt alleen niks.” -
PREMIUM
Zalk is ‘goed in het kleine’ en wint zo de landelijke dorpsvernieuwingsprijs: ‘Nu gaan we Europa in’
,,Opvallend hoe sterk de gemeenschap leeft en meeleeft met enorm enthousiasme.’’ De jury van de Dorpsvernieuwingsprijs is lovend over Zalk. Het dorp won zaterdag in Dalfsen deze prijs van de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen en werd geprezen om een ‘moderne vorm van organiseren: niet met allerlei besturen en commissies, maar meer als netwerk’. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer