De plekken aan de Parallelweg die in beeld zijn voor de bouw van migrantenhuisvesting.
Volledig scherm
PREMIUM
De plekken aan de Parallelweg die in beeld zijn voor de bouw van migrantenhuisvesting. © Gemeente Kampen

Tweede ‘polenhotel’ bij IJsselmuiden is op komst

Lokale ondernemers hebben een aanvraag ingediend voor de bouw van een tweede ‘polenhotel’ in de Koekoekspolder bij IJsselmuiden. Het complex komt aan de Parallelweg en moet ruimte gaan bieden aan 120 arbeidsmigranten. Dat is evenveel als in een soortgelijk complex dat aan de Tuindersweg is gepland.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 2. Binnenstadbewoonster Kampen naar rechter om parkeerontheffing: ‘De gemeente bepaalt nu blijkbaar wat er achter mijn deur moet gebeuren...’
  PREMIUM

  Binnenstad­be­woon­ster Kampen naar rechter om parkeeront­hef­fing: ‘De gemeente bepaalt nu blijkbaar wat er achter mijn deur moet gebeuren...’

  Een beetje alsof de gemeente gaat bepalen wat er achter de garagedeuren plaatsvindt; zo voelt het voor binnenstadbewoonster Bianca Diender nu de gemeente haar heeft laten weten dat de ontheffing om voor haar garage te parkeren wordt ingetrokken. Diender stapte erom naar de rechter, al was het maar om de waarde van haar huis te redden.
 1. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend

 2. Weer publiek in Ziggo Dome bij testevenenementen: 'Gemist is klein uitgedrukt'
  Play

  Weer publiek in Ziggo Dome bij testevene­ne­men­ten: 'Gemist is klein uitgedrukt'