Van Bach tot Sesamstraat in Kamper bibliotheek

VideoHet muzikale ensemble PEP! deed gistermiddag de Kamper bibliotheek in de Stadskazerne aan tijdens haar traditionele 'Fietstoernee'. De leden van het ensemble kennen elkaar al een jaar of zes, en doen traditioneel in de zomervakantie een fietstoernee door verschillende delen van Nederland.

Dinsdag belden ze met de bibliotheek met de vraag of die het leuk vond als ze even zouden komen spelen voor een lunch als vergoeding. ,,En daar zeiden we natuurlijk ja op", aldus bibliotheekdirecteur Annette Schol. En zo kwam het dat het tienkoppige ensemble gistermiddag, na reclame te hebben gemaakt voor het optreden op het binnenplein van de Stadskazerne, een uur lang een muzikaal programma bracht in café Paatje.

In een uur tijd kwam een gevarieerd programma voorbij, van Bach via Eddy Christiani (Spring maar achterop) tot aan de Grote Groenteheld uit Sesamstraat. Daarna vertrok het muzikale gezelschap weer op de fiets, richting Hattem waar diezelfde middag nog een optreden volgde. 's Avonds werd de dag en de gehele fietstoernee van PEP! afgesloten met een optreden in Wezep.

Volledig scherm
Het Pep ensemble maakt een tour door vier provincies, per fiets. Donderdag deed het Kampen aan. © Foto Freddy Schinkel