Er werd 2000 kilo illegaal vuurwerk ontdekt in woonwijk in IJsselmuiden.
Volledig scherm
Er werd 2000 kilo illegaal vuurwerk ontdekt in woonwijk in IJsselmuiden. © Foto Freddy Schinkel

Verdachte (39) van opslag 2000 kilo illegaal vuurwerk in woonwijk IJsselmuiden voorlopig vrij

De 39-jarige verdachte van opslag van een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk in IJsselmuiden komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank Overijssel besloten. Zijn voorarrest is geschorst, hij moet zich wel houden aan voorwaarden.

De 39-jarige Rob B. uit IJsselmuiden is een van de twee verdachten in deze zaak. Op 15 december vorig jaar werd in een garagebox in IJsselmuiden ruim 2000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen, na een tip van een buurtbewoner.

Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

B. zat sindsdien in voorarrest, dat met ingang van dinsdag wordt opgeheven, maakt de rechtbank bekend. Hij moet zich melden bij de reclassering en meewerken aan controles op middelengebruik. Ook is hem verboden te handelen in vuurwerk.

Details zijn verder niet bekend geworden, omdat de zitting vanwege de corona-omstandigheden schriftelijk is afgedaan.

Bekijk hieronder beelden van de vuurwerkvondst:

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.