Volledig scherm
Bij de steekpartij in de horecagelegenheid in Kampen raakte één iemand gewond. © Harm Meter

Verdachte van neersteken Kamper portier blijft langer vastzitten

De 20-jarige G. K. die verdacht wordt van het neersteken van een portier van café Fatih in Kampen in mei dit jaar, blijft langer vast zitten. Dat heeft de rechtbank Zwolle vandaag besloten. De advocaat van de verdachte pleitte voor het opheffen of schorsen van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt. 

Daar gaat de rechtbank niet in mee. De man, die vastzit op verdenking van poging doodslag, blijft tot aan de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in september vastzitten. De kans dat de uiteindelijke straf korter wordt, dan de tijd die de man nu al vastzit, acht de rechtbank klein. Ook het thuis bij zijn moeder afwachten van het proces, onder voorwaarden met bijvoorbeeld een enkelband, is volgens de rechtbank geen optie. 

De advocaat wil dat al eerder gehoorde getuigen, opnieuw gehoord worden om een beter beeld te krijgen van wat er die nacht voorafgaand aan het incident is gebeurd. Ook hoopt hij dat er nog meer camerabeelden van omliggende zaken bekeken kunnen worden. 

Drugs

Tijdens de uitgaansnacht van 10 op 11 mei dit jaar gaat het mis in het café aan de Oudestraat in Kampen. De 20-jarige wordt, samen met twee vrienden, door het personeel van Fatih verzocht de tent te verlaten. Dit vanwege het mogelijke gebruik of bezit van drugs door de drie. Er ontstaat een vechtpartij waarbij over en weer klappen worden uitgedeeld. Een portier van het café wordt daarbij meerdere keren in zijn borst gestoken.

De drie stappers gaan er daarna vandoor. De politie houdt in de dagen daarna eerst de twee 18-jarigen aan, en een dag later wordt ook G. K. opgepakt. Hij zit sindsdien vast, de twee andere mannen zijn inmiddels geen verdachten meer. Zij moeten wel opnieuw gehoord worden over wat er tijdens de stapavond is gebeurd. Ook een derde, al eerder gehoorde getuige wordt opnieuw door de politie gehoord. 

De jongen zelf ontkende tijdens de regiezitting vandaag drugs te hebben gebruikt. 

 1. Vuur in de jarige Broederband Kampen heviger dan ooit

  Vuur in de jarige Broeder­band Kampen heviger dan ooit

  Het had weinig gescheeld of muziekvereniging De Broederband in Kampen had niet meer bestaan als zelfstandige vereniging. Het zoveelste slachtoffer van de landelijk tanende belangstelling voor de amateur blaasmuziek. Maar een afgeketste fusie met zustervereniging Stedelijk Orkest in 2014 wakkerde het vuur in de vereniging heviger aan dan ooit. Met resultaat. Dit jaar viert De Broederband haar 125-jarig bestaan, als oudste amateurmuziekvereniging van Kampen.
 2. Muziek met een ziel voor kinderen op Bali

  Muziek met een ziel voor kinderen op Bali

  Bastiaans is in de Kamper muziekwereld geen onbekende: hij speelde met bands als The Gamblers en Mata Hari. Een paar jaar geleden hoorde hij van stichting Smiling Kids: de organisatie op Bali die zich inzet voor kinderen met een beperking en gerund wodt door zijn stadgenoot Marino van der Starre. Er werden koekjes gebakken en verkocht, voor het goede doel. ,,Maar ja”, haalt hij de schouders op onder de lange witte haren. ,,Ik kan geen koekjes bakken.’’
 3. Groot tekort aan huisartsen in Kampen: Nieuwe inwoners worden 'tijdelijk geaccepteerd' tot er een oplossing is
  PREMIUM

  Groot tekort aan huisartsen in Kampen: Nieuwe inwoners worden 'tijdelijk geaccep­teerd' tot er een oplossing is

  De huisartsenpraktijken in Kampen barsten uit hun voegen. Wie zich nu als nieuwe inwoner inschrijft bij een huisarts, is alleen tijdelijk ingeschreven. Zodra er zich een nieuwe arts in Kampen vestigt, verhuizen de tijdelijk ingeschreven patiënten naar de nieuwe praktijk. Het is een van de gevolgen van het huisartsentekort dat niet alleen Kampen treft, maar ook nijpend is in Flevoland, Vechtdal en in de Achterhoek.
 1. PREMIUM
  video

  Vliegens­vlug­ge vingers van Rick en Lilian lossen 24 uur Rubiks kubussen op om geld op te halen voor onderzoek kinderkan­ker

  Binnen luttele seconden lossen Rick Hamburger uit IJsselmuiden en Lilian van den Brink uit Kampen (beiden 16 jaar) ogenschijnlijk zonder moeite een Rubiks kubus op. Een keer, twee keer, vliegensvlug draaien hun handen de kleurrijke kubussen tot alle vlakken weer dezelfde kleur hebben. Ze staan voor een flinke uitdaging, 24 uur non-stop kubussen oplossen om geld in te zamelen voor stichting Nikai 4 Life.
 2. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
  PREMIUM

  GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

  De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.