Volledig scherm
Kleinschalige opvang voor alleenstaande, minderjarige asielzoekers in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Vermiste asielzoeker (17) uit Kampen terug bij opvangcentrum

De minderjarige asielzoeker uit Kampen die bijna een week zoek was, is terecht. Vandaag dook hij op in het kleinschalige opvangcentrum waar de laatste tijd woonde, laat een woordvoerder van het COA weten.

Waar de zeventienjarige vluchtelingen uit Guinee de afgelopen dagen is geweest, is onduidelijk. Het Centraal Orgaan opvang van Asielzoekers doet daarover geen uitspraken. Ben Karifa vertrok bijna een week geleden uit De Boerderij, het opvangcentrum in Kampen voor alleenstaande, minderjarige asielzoekers. Twee dagen na zijn verdwijning meldde het centrum hem als vermist persoon bij de politie. 

Vv Kampen

Karifa voetbalt bij vv Kampen in het eerste elftal. Spelers en trainer waren vanaf dag 1 bezorgd over zijn situatie. Karifa had kort voor zijn verdwijning te horen gekregen dat hij wellicht Nederland moest verlaten na zijn achttiende verjaardag. De trainer van de club zette een bericht op Facebook waarin hij het asielbeleid van Nederland hekelde en aandacht vroeg voor het verhaal van zijn pupil die moederziel alleen probeert een nieuwe toekomst op te bouwen in een vreemd land. ,,Stel je eens voor dat jou dit overkomt’’ was de eerste zin van zijn bericht.