Twee auto's, waaronder deze politiewagen, werden in Kampen vernield door tientallen dakpannen die naar beneden waren gegooid
Volledig scherm
Twee auto's, waaronder deze politiewagen, werden in Kampen vernield door tientallen dakpannen die naar beneden waren gegooid © Stefan Verkerk

Verwarde man gooit in Kampen tientallen dakpannen naar beneden: twee auto's total loss

Een man heeft donderdagavond in het centrum van Kampen twee auto's, waaronder een politiewagen, vernield. Dit deed hij door vanaf het dak tientallen dakpannen naar beneden te gooien.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Buitenlandse investeerder aan de haal met zonnepark IJsselmuiden
  PREMIUM

  Buitenland­se investeer­der aan de haal met zonnepark IJsselmui­den

  Nog voordat het eerste grootschalige zonnepark in het buitengebied van IJsselmuiden is gebouwd, is het al twee keer doorverkocht, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Het park werd ontwikkeld door het Nederlandse PowerField, vervolgens overgedragen aan de Chinese zonneparkbouwer Chint Solar en die heeft het in april dit jaar overgedaan aan een dochteronderneming van Blue Elephant Energy (BEE) in het Duitse Hamburg. Het project is daarmee een typisch voorbeeld van hoe buitenlandse bedrijven en investeerders aan de haal gaan met subsidies voor – en winsten van – Nederlandse zonneparken.