Kampenaar Theo Rietkerk wordt informateur voor de collegevorming in de gemeente Hardenberg. Op de foto poseert Theo in de Schepenzaal van het Stedelijk Museum in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kampenaar Theo Rietkerk wordt informateur voor de collegevorming in de gemeente Hardenberg. Op de foto poseert Theo in de Schepenzaal van het Stedelijk Museum in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Voormalig gedeputeerde Theo Rietkerk uit Kampen leidt collegevorming in Hardenberg

Voormalig gedeputeerde van de provincie Overijssel Theo Rietkerk gaat de kar trekken bij de collegevorming in de gemeente Hardenberg. De CDA’er gaat als informateur aan de slag nadat hij daartoe een verzoek heeft gekregen van Martijn Breukelman, lijsttrekker van het CDA Hardenberg, dat opnieuw als winnaar van de verkiezingen uit de bus kwam.

 1. Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenleving’
  PREMIUM
  met poll
  1

  Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenle­ving’

  ,,Deze ga je wel laten testen, toch? Want dit hoeven we niet meer in onze samenleving”, is wat Linda Germs uit Apeldoorn te horen krijgt als ze met haar bolle buik en zoontje Lukas door de supermarkt loopt. Lukas heeft het downsyndroom en dat had tijdens de vroege zwangerschap al ontdekt kunnen worden met de NIP-test. Die wordt binnenkort gratis, maar hoe wenselijk is dat?
  Zwolle