Volledig scherm
De sloep van voormalig wethouder Gerrit Jan Veldhoen is vorige week gestolen. © Gerrit Jan Veldhoen

Voormalig Kamper en Oldebroeker wethouder Veldhoen doet aangifte van ‘geleende’ sloep: ‘Ik had er nog maar drie keer mee gevaren’

In eerste instantie verwoordde Gerrit Jan Veldhoen, voormalige wethouder van de gemeenten Oldebroek en Kampen het nog vrij diplomatiek toen hij melding maakte dat onverlaten zijn sloep hadden ‘geleend en nog niet terug gebracht’. Inmiddels noemt hij het zelf ook diefstal. Woensdag doet hij aangifte.

Erg gemakkelijk had hij het de dieven niet gemaakt. ,,De sloep stond gestald bij mijn schoonouders in de deel van de boerderij in Oosterwolde", vertelt Veldhoen. ,,Gewoon achter gesloten deuren dus. Wel op de trailer, maar die stond op slot. Dat hebben ze doorgezaagd, om hem mee te kunnen nemen.”

Extra zuur omdat het nog een jong sloepje was en hij er nog niet echt van had kunnen genieten. ,,De sloep is drie jaar oud, maar ik heb er nooit veel mee gevaren. Geen tijd. Nu ben ik met pre-pensioen, dus had ik er vaker van kunnen genieten. Dit jaar heb ik er nog maar drie keer mee gevaren.”

Veldhoen zegt wel een vermoeden te hebben wie zijn bootje heeft meegenomen. ,,Maar dat vertel ik de politie wel, ik heb daar geen bewijs voor, maar wel een logica over bedacht.”

Bypass

Enige geluk is dat Veldhoen was verzekerd. ,,Ik weet niet wat ik ervoor krijg. Je wordt daar nooit beter van, maar goed.” En hoewel deze diefstal zuur is, denkt hij wel aan een nieuw sloepje. ,,Ze hebben bij Kampen de bypass gemaakt, dat begint echt een paradijsje te worden en daar wil ik nog graag van genieten in de toekomst. Hopelijk in een nieuw sloepje.”

 1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
  PREMIUM

  GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

  De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.
 2. Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij ondernemers
  PREMIUM

  Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij onderne­mers

  Een autoluwe toekomst voor de Flevoweg, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Kampen, valt slecht bij lokale ondernemers. Die vrezen dat klanten zullen wegblijven en de bevoorrading zal worden bemoeilijkt. Bovendien begrijpen ze er niets van dat de gemeente Kampen zo’n ingrijpend plan nog niet met belanghebbenden heeft besproken. „Dit is een moderne manier van burgers pesten”, vindt voorzitter Fré Helleman van de Ondernemersvereniging Kampen.