Volledig scherm
De vermiste Dirk van den Belt te zien op een pasfoto en op camerabeelden van de stations Duivendrecht en Alkmaar (vlnr). © Politie Oost-Nederland

‘Welkoopdief’ in Wezep is niet vermiste Opa Dirk uit Kampen

Mensen dachten opa Dirk te herkennen op de camerabeelden van de Welkoop in Wezep. Maar helaas. De politie heeft bevestigd dat de man op de beelden niet opa Dirk is. 

Afgelopen woensdag ‘vergat’ een man iets af te rekenen bij het tuincentrum in Wezep. In de hoop de dief - een man met een wit geruite blouse, een blauwe jas en een petje op - op te sporen zette de Welkoop bewakingsbeelden op hun facebookpagina. 

Opa Dirk?

Daarop stroomden de reacties binnen. Dit kon wel eens de sinds 2018 vermiste Opa Dirk van den Belt uit Kampen zijn. Met een paar kilootjes er bij, dat wel. Maar helaas voor vrienden en familie van de man. Het is hem niet. Dat bevestigt de politie. 

Dief

Voor de diefstal zelf heeft de politie wel een verdachte op het oog, zo laat politiewoordvoerder Chantal Westerhoff  weten. De bewakingsbeelden zijn offline gehaald door het tuincentrum. ,,We hebben ons statement gemaakt. We laten ons niet bejatten,” zo laat een medewerker van de Welkoop weten.