Volledig scherm
De herbestrating van de Buiten Nieuwstraat in Kampen zit wat tegen. © Ext- Schlutertainment

Werk aan de Buiten Nieuwstraat in Kampen loopt fors uit door tegenslagen

Vervuiling, bewerkelijke delen in het straatwerk en onverwacht veel oude en diepliggende leidingen hebben geleid tot vertraging in de herbestrating van de Buiten Nieuwstraat. Aanvankelijk was het de bedoeling om de straat op 4 oktober weer klaar te hebben voor gebruik maar dat wordt waarschijnlijk pas eind deze week.

 ,,Het is mogelijk dat op 11 en 12 november nog wat restwerkzaamheden gedaan moeten worden’’, zo houdt de gemeente Kampen alvast een slag om de arm. Begin juni begon de gemeente aan het werk ter hoogte van de Nieuwe Markt. Eigenlijk was het plan om nog even te wachten met de herbestrating totdat projectontwikkelaar BOEi klaar zou zijn met het werk aan het schoolgebouw aan de Buiten Nieuwstraat. 

Improviseren

Omdat dat project door allerlei oorzaken vertraging oploopt, besloot de gemeente de weg toch maar in gedeeltes aan te pakken. De herbestrating en de aanleg van een regenwaterriool namen meer tijd in beslag dan gedacht. Het deel tussen de Kerkstraat en de Hagenkade zou tussen 23 september en 4 oktober worden aangepakt, maar deze week wordt er nog hard gewerkt aan en in die straat. Tot lichte moedeloosheid van Kees Fidder die met zijn bus van fietsreparatiebedrijf FietsNED normaal gesproken voor zijn huis kan staan. ,,Handig voor het in- en uitladen van spullen’’, wijst hij op de garage naast zijn huis. ,,Maar dat kan nu niet. ’t Is nu een beetje improviseren en veel sjouwen.’’

Naast de vervuiling die in de straat werd aangetroffen wijt de gemeente de vertraging ook aan  onverwachte zaken. ,,Op de kruising met de Kerkstraat bleek de waterleiding aanmerkelijk dieper te liggen dan verwacht kon worden.’’ Ook werden er op de T-splitsing met de Hagenkade veel oude leidingen aangetroffen die eerst opgeruimd moesten worden. 

 De gemeente laat weten dat er geen klachten uit de buurt zijn gekomen, maar dat door de ‘onverwachte werkzaamheden’ de klus wel wat duurder zal worden dan gedacht