Foto ter illustratie.
Directeur Adri R. van Kwakkel Asbest BV moet het zwaarst boeten voor het bedrijfsongeval op 29 juni 2018, dat een 28-jarige werknemer fataal werd. Hij krijgt 216 uur taakstraf en drie maanden cel voorwaardelijk. Zijn bedrijf moet een boete van 40.000 euro aftikken.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Directeur Adri R. van Kwakkel Asbest BV moet het zwaarst boeten voor het bedrijfsongeval op 29 juni 2018, dat een 28-jarige werknemer fataal werd. Hij krijgt 216 uur taakstraf en drie maanden cel voorwaardelijk. Zijn bedrijf moet een boete van 40.000 euro aftikken. © stockfoto

Werkstraf voor directeur en gepeperde boete voor asbestbedrijf Kampen vanwege noodlottig ongeluk

Stevige straffen na het bedrijfsongeval dat uiteindelijk een 28-jarige man fataal werd. Vanwege overtreding van de Arbowet is Kwakkel Asbest BV uit Kampen veroordeeld tot 60.000 euro boete, waarvan 20.000 voorwaardelijk. Directeur Adri R. uit IJsselmuiden krijgt een werkstraf, voormalig medewerker Rinus F. een boete.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.