Wilsumers richten een collectief op om nieuwe woningen te bouwen in en voor het dorp. Het plan De Thijs (tussen de Koert Meulenmanstraat, de Van Lierweg en de Dorpsweg) biedt plaats voor ongeveer 21 kavels.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilsumers richten een collectief op om nieuwe woningen te bouwen in en voor het dorp. Het plan De Thijs (tussen de Koert Meulenmanstraat, de Van Lierweg en de Dorpsweg) biedt plaats voor ongeveer 21 kavels. © Foto Freddy Schinkel

Wilsumers in de rij voor woning in eigen dorp

Opluchting in Wilsum, nu er binnen afzienbare tijd toch weer woningen kunnen worden gebouwd. Dorpsbelangen is bezig met de oprichting van een burgercollectief, dat speciaal voor de Wilsumers bouwprojecten gaat uitvoeren op de voormalige sportvelden. Potentiële kopers staan er al voor in de rij.

 1. Eigenaren stoppen met Music Club Kampen, gebouwen verkocht aan EuroParcs
  PREMIUM

  Eigenaren stoppen met Music Club Kampen, gebouwen verkocht aan EuroParcs

  Eigenaren Jos en Jorita Meuleman gaan stoppen met de Music Club Kampen. Het stel heeft dat bekendgemaakt in een afscheidsbrief aan de medewerkers, die vergezeld ging van een rollade voor de feestdagen. Het gebouw blijkt te zijn verkocht aan het Apeldoornse familiebedrijf EuroParcs. Of dit het definitieve einde betekent van het poppodium blijft nog onduidelijk. Meuleman houdt voor vragen de deur gesloten en de nieuwe eigenaar Wouter Vos was nog niet bereikbaar voor een reactie.
 2. Kamper schutters zijn vooral blij en houden zich aardig goed aan de regels
  PREMIUM
  Video

  Kamper schutters zijn vooral blij en houden zich aardig goed aan de regels

  Zonder uitzondering zijn ze blij, de melkbusschutters van Kampen, dat ze ondanks corona toch kunnen knallen. Weliswaar zonder partytenten, muziek en andere 'sfeerverhogers’ maar dat mag de pret niet drukken. „We hebben geluk met het weer, dat scheelt. We zijn heel blij dat het kan. Dat de gemeente dit mogelijk heeft gemaakt, daar zijn we trots op”, zo verwoordt Jolina van der Meulen het gevoel van veel schutters.
 1. Storm Christoph heeft flink huisgehouden in Nederland
  Play

  Storm Christoph heeft flink huisgehou­den in Nederland

 2. Boze demonstran­ten komen door Google in tuin van Jacques
  Play

  Boze demonstran­ten komen door Google in tuin van Jacques