De Oudestraat wordt weer fysiek afgesloten om verkeer na 11 uur 's ochtends onmogelijk te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oudestraat wordt weer fysiek afgesloten om verkeer na 11 uur 's ochtends onmogelijk te maken. © Foto Freddy Schinkel

Winkelstraten Kampen gaan overdag weer op slot

Het speelkwartier is over voor bezorgers en anderen die menen buiten de afgesproken tijden met auto, busje of vrachtwagen de Oudestraat en zijstraten in Kampen in te kunnen rijden. Nu het weer drukker wordt op straat, gaat Kampen de winkelstraat weer fysiek met paaltjes afsluiten. Er blijkt onvoldoende discipline om de bezorgtijden te respecteren.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.