Vorig jaar kon het Full Color Festival niet doorgaan wegens corona en bleef het bij een officieel startsein voor de opening van een webshop.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar kon het Full Color Festival niet doorgaan wegens corona en bleef het bij een officieel startsein voor de opening van een webshop. © Foto Freddy Schinkel

Zelfs een afgeslankt Full Color Festival in Kampen is nu onzeker

Hoe werf je vrijwilligers en publiek voor een evenement waarvan je nu nog niet kunt zeggen of het door gaat? Voor deze en andere praktische vragen staat de organisatie van het Full Color Festival in Kampen op dit moment. Voor 20 en 21 augustus staat een afgeslankte versie van het evenement gepland, maar verscherpte coronaregels zetten alles op losse schroeven.

 1. Voor Syrische arts Obaida (52) is vaccineren méér dan een baan: ‘Nu heeft hij weer een doel’
  PREMIUM

  Voor Syrische arts Obaida (52) is vaccineren méér dan een baan: ‘Nu heeft hij weer een doel’

  Als hij bezig is om coronavaccins klaar te maken, stelt hij zich voor dat hij in de operatiekamer is. ,,Alles moet netjes liggen. Dat ben ik zo gewend.” Obaida Abdul Rahim (52) uit Dronten werkt bij de vaccinatielocaties van de GGD in Kampen en Zwolle en dat is voor hem geen baan, maar een geschenk. Volgens zijn vrouw Rawa heeft het hem gered van een depressie. ,,Ik help anderen en ik help mezelf.”
 1. Buitenlandse investeerder aan de haal met zonnepark IJsselmuiden
  PREMIUM

  Buitenland­se investeer­der aan de haal met zonnepark IJsselmui­den

  Nog voordat het eerste grootschalige zonnepark in het buitengebied van IJsselmuiden is gebouwd, is het al twee keer doorverkocht, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Het park werd ontwikkeld door het Nederlandse PowerField, vervolgens overgedragen aan de Chinese zonneparkbouwer Chint Solar en die heeft het in april dit jaar overgedaan aan een dochteronderneming van Blue Elephant Energy (BEE) in het Duitse Hamburg. Het project is daarmee een typisch voorbeeld van hoe buitenlandse bedrijven en investeerders aan de haal gaan met subsidies voor – en winsten van – Nederlandse zonneparken.
 2. Politie Kampen ziet minder inbraken maar meer overlast en oplichting in coronatijd
  PREMIUM

  Politie Kampen ziet minder inbraken maar meer overlast en oplichting in coronatijd

  Corona heeft vorig jaar een merkbare invloed gehad op de criminaliteitscijfers in Kampen. Traditionele vormen als woninginbraken daalden flink, terwijl het aantal meldingen van overlast fors toenam. Beide doordat mensen vanwege de coronacrisis veel meer thuis waren. Ook digitale criminaliteit groeide, doordat criminelen hun werkterrein verlegden van inbreken naar stelen via internet of WhatsApp, blijkt uit de jaarlijkse analyse van de politie in Kampen.