Renske Gunnink en Hinrich Prins beginnen in het voormalige pand van d' Olde Vismarkt en voorheen 'Bij Alex' een Thais restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Gunnink en Hinrich Prins beginnen in het voormalige pand van d' Olde Vismarkt en voorheen 'Bij Alex' een Thais restaurant. © Foto Freddy Schinkel

Zwols stel met lef begint Thais restaurant in Kampen

Een flinke dosis lef kan het Zwolse duo Hinrich Prins (46) en Renske Gunnink (30) niet worden ontzegd. Terwijl de horecabranche piept en kraakt vanwege de coronacrisis gaan zij in Kampen een nieuw avontuur aan: Thais restaurant Madame Som Tam. „Ach, soms moet je een risico nemen”, relativeert Prins.

Wat helpt is dat de verhuurder van het pand aan de IJsselkade 45 met het ondernemende stel meedenkt. „We krijgen uitstel van huur betalen, dus er staat gelukkig geen druk op. We hoeven niet alles snel te regelen en kunnen hier rustig zelf klussen.’’

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.