Een patrouilleschip van Rijkswaterstaat begeleidt een binnenvaartschip over het lage water. Op een gedeelte van deze rivier is eenrichtingsverkeer ingesteld vanwege de lage waterstand. De veerpont is uit de vaart genomen.
Volledig scherm
Een patrouilleschip van Rijkswaterstaat begeleidt een binnenvaartschip over het lage water. Op een gedeelte van deze rivier is eenrichtingsverkeer ingesteld vanwege de lage waterstand. De veerpont is uit de vaart genomen. © VINCENT JANNINK

Neerslagtekort 2018 binnenkort geëvenaard, wateraanvoer steeds lastiger

DroogtemonitorNederland stevent de komende twee weken af op een neerslagtekort dat net zo groot is als in 2018. In dat enorm droge jaar werden zelfs schepen ingezet om vers water te leveren. Zo ver is het nu nog niet, maar de aanvoer voor natuur, landbouw en scheepvaart wordt steeds uitdagender.

21 reacties

  • Sina Hogeboom

    1 maand geleden
    @Peter Proost het toilet is bij mij ook ingesteld als je hem helemaal doorspoeld je heel veel water onnodig weg spoelt dus dat doe ik gewoon niet even in drukken en stop..Ze zeggen tien liter per keer,ze kunnen me wat ik spoel hem niet helemaal door.Beter is om die dingen te vervangen!!
  • M Waarhold

    1 maand geleden
    Onze regering is veel te veel bezig met hun prestige en arrogantie dat ze totaal vergeten een land met hun voorzieningen te regeren. Ze zijn veel te hard bezig om overal geld vandaan te schrapen om te zorgen dat de burger geen cent meer overhoudt en dat is belangrijker dan een land te besturen. Er wordt werkelijk helemaal niets gedaan om de inwoners te voorzien van de voorzieningen die nodig zijn om in deze welvaart te leven. De economie groeit en dat is voor hun veel belangrijker. Wanbeleid!!!
  • Piet Ursem

    1 maand geleden
    Goed waterbeheer en waterconservering vraagt om extra ruimte en dat is in NL het grote probleem, want de boeren willen uitbreiden, er moeten woningen worden gebouwd en dan ook nog extra ruimte voor waterconservering? Met deze hedendaagse strijd om de ruimte zie ik nog niet zo snel een oplossing!
  • H. Hendriksen

    1 maand geleden
    Bijzonder hier te lezen dat er nog steeds mensen die denken dat ‘het wel meevalt’, het helemaal niet vaker en heftiger voorkomt, het de schuld van Rutte is. Alsof in de rest van de wereld de gletsjers niet in elkaar sodemieteren, de waterstromen niet droog vallen, en de bossen niet affikken. Het is twee over twaalf, en nog willen we niet naar ons eigen gebruik van moeder Aarde kijken. Zelf verantwoordelijkheid nemen.
  • Niels Metten

    1 maand geleden
    Hoe zit het met de honderden miljoenen liters,van alle data centers?