ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Niet verzekerd bij overstroming of dijkdoorbraak: ‘Veel mensen weten dat niet’

De drie stormen van de afgelopen dagen waren met een geschatte verzekerde schade van meer dan 500 miljoen euro voor Nederland de duurste ooit. En de schade door extreem weer zal door klimaatverandering alleen maar toenemen. 

12 reacties

 • Roelfsema

  1 jaar geleden
  Het is toch algemeen bekend dat een natuurramp niet verzekerd is. In elk geval niet voor je huis en auto. De recente storm zal wel onder de categorie natuurramp vallen en niet een normale storm. Overstroming van een aantal woningen door een kapot gemaal, dat is geen natuurramp, en wordt vergoed. Dat is dus niet te vergelijken met een waternoodramp, vulkanen of een russische inval. Enfin, ik heb nog steeds 1400 gevulde zandzakken in de kelder voor de liefhebber.
 • Jeroen Noordover

  1 jaar geleden
  Tijd om elke verzekering de deur uit te schoppen incl zorgverzekering, ze proberen toch overal onderuit te komen, als ze maar lekker kunnen vangen, en elk jaar een paar euro per maand er boven op, makkelijker kan het niet bij elkaar worden geharkt.
 • Leo Dommershuijsen

  1 jaar geleden
  En wat is het advies dan van de verzekeraars? Ze leggen barrieres op maar ze zouden met oplossingen moeten komen, er komt genoeg premie binnen bij hen lijkt mij.... 500 miljoen, dat is een maandje premies...
 • Ha Muller

  1 jaar geleden
  En ondertussen gaan we een nieuw dorp bouwen bij Nieuwerkerk aan den IJssel op ruim 5 tot 6 meter onder NAP, is dat nog te verzekeren?
 • van Andel

  1 jaar geleden
  Vroeger had je sowieso de MAAVO-uitsluiting: molest, atoom, aardbeving, vulkanisch en overstroming. Ik weet niet of dat nog steeds zo is.