Onderzoek RIVM: Tata Steel stoot meer uit dan het rapporteert, Tata: ‘We nemen dit serieus’

Vanaf het terrein van Tata Steel worden veel meer schadelijke stoffen uitgestoten dan het bedrijf rapporteert. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM naar de bron van de luchtvervuiling in de IJmond.

27 reacties

 • Dick Wolkers

  4 maanden geleden
  De CO2 uitstoot is te hoog, o.a. de boeren moeten weg. Maar de grootste vervuilers mogen bijna alles. Schiohol en Tata in onze omgeving. Daarbij staat intussen vast dat Tata al jaren de omgeving ziek maakt. Longklachten en kanker. Vorig jaar moest de naam Tata uit een rapport worden gehaald. Hoe vaak is het bedrijf de laatste decennia "geholpen". Door wie... En nog fraaier, ze mogen zelf meten en goh, niets aan de hand. Sluiten die tent, het terrein is enorm, er zijn zoveel gezondere opties.
 • Hel

  4 maanden geleden
  Dat dit gedoogd wordt is normaal Want hoog sterfte cijfer in Sliedrecht /Dordrecht door DuPont/Chemours is altijd verzwegen. Omdat er meerdere mens van vergunningen in het omgevings plan zaten. Nu is TATA de pineut maar restende bedrijven blijven buiten schot door de regering en de boeren hebben de schuld dat er teveel stikstof geloosd wordt Terwijl de andere veel vervuilender zijn
 • J. Schottelndreier

  4 maanden geleden
  @Okkersen @van Zanten: "rekening bij Jan *** ipv bij grootste vergiftigers KLM, Schiphol, Shell, BASF, TATA": vergeet DuPont/Chemours niet. Die mogen van de minister gewoon PFAS en Gen-X in het water lozen. Zodat iedereen dat nu in z'n bloed heeft. Maar inderdaad is de landbouw de grootste vervuiler. Omdat ze geen eerlijke landbouw doen. Ze halen 4x de oppervlakte van NL veevoer uit de afgefikte Amazone. DAAROM is er zo belachelijk veel mest hier. Stikstof-overdosis. Koop bio, van eigen bodem.
 • J Diepeveen

  4 maanden geleden
  Kijk niet gek op als Tata Staal wordt gesloten .
 • Ben De Koning

  4 maanden geleden
  Hoogste tijd voor een parlementaire enquête naar de onkunde en corruptie bij het RIVM. De bezem moet erdoor. Allemaal op het matje komen onder ede. Schandalige bende. Zembla kan wel misstanden blijven rapporteren tot St Juttimus, maar nooit wordt er ingegrepen. De bezem er door!!!